donderdag 18 december 2014

Nieuw Elanse kaas? Hoe zou dat smaken? En belangrijker: hoe bereid je dat? Cabaretière Aubrey Snell legt het zaterdag 27 december allemaal uit tijdens de tweede Oudejaarsconference aan den Rijn – met de titel Bagger - in de kleine zaal van theater Castellum. Er zijn dan twee voorstellingen, om 20.00 uur en 22.00 uur. ‘Een oudejaarsconference is traditie, maar een lokale conference is extra bijzonder omdat het juist over jouw stad of dorp gaat. Alphen heeft dat en dat kunnen niet veel andere steden zeggen’, aldus Snell, die afstudeerde aan de Amsterdamse theateracademie, maar ook afgestudeerd klassiek saxofoniste is. 

In de conference van dit jaar probeert Snell wederom op humoristische wijze het leven in Alphen aan den Rijn aan de kaak te stellen, met sketches afgewisseld met muziek. Voor de muziek staat dezelfde band als in 2013 weer op het podium, niet versterkt deze keer, maar akoestisch en intiem. ‘Het wordt een compleet andere voostelling dan in 2013 toen de koningin de hoofdrol speelde, dit jaar moet het publiek het doen met een koe en een kaasboerin’, legt Snell uit. ‘Ik denk dat het een voorstelling wordt met daarin enkele verrassende elementen. Ook dit jaar schreef ik de voorstelling met journalist Fred van Rooij.’

Het Podium van de Stad, theater Castellum, is wederom de plek waar Snell haar Oudejaarsconference aan den Rijn zal spelen. ‘Het is en prachtige plek, zo vlak aan de Rijn, en ik ben trots dat we wederom in dat mooie theater mogen staan. Juist op die historische plek is het goed om een voorstelling te geven over de geschiedenis van Alphen, nou ja de geschiedenis van 2014 dan welteverstaan.’ Kaarten voor de voorstelling zijn online bij het theater te bestellen en te koop aan de kassa van het theater aan het Rijnplein.