Over Aubrey

 

Muziekfreak. Bühnebeest. Theatertijger. Dat is Aubrey. De combinatie van musiceren & acteren en haar passie voor het muziektheater bepalen de artistieke identiteit van Aubrey. En ze regisseert ook nog…

 

Aubrey Snell studeerde klassiek saxofoon aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Frank Timpe, sloot haar Master in juni 2007 cum laude af en kreeg meteen een onderscheiding voor haar theatrale originaliteit.
Ze begon haar Bachelorstudie aan het Koninklijk Conservatorium bij Leo van Oostrom en vervolgens aan het Utrechts Conservatorium waar ze cum laude afstudeerde. Aubrey volgde masterclasses bij saxofonisten als David Liebman, Steve Mauck, John Sampen, Philippe Geiss, Guy Goethals en Nobuya Sugawa.

 

Aubrey vormt samen met pianiste Lineke Lever het Arte Duo. Het Duo volgde diverse masterclasses en speelde op illustere locaties (o.a. Het Concertgebouw in Amsterdam, Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht, De Oosterpoort in Groningen en het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam). In maart 2006 debuteerden zij op radio 4.

In hun programma 'Welles Nietes' speelde het Duo wereldpremières van composities van Chiel Meijering, David Dramm en Marijn Simons, waarin nieuwe gedichten van Geert Buelens en Wiel Kusters verwerkt zijn.
Het muziektheaterprogramma 'Muziek vol geheimen' volgde. Daarin speelde het Arte Duo wereldpremières van composities van Toek Numan, Marijn Simons, Tian Rotteveel, Reza Namavar & Chiel Meijering.

In 2011 hebben zij hun eerste cd ‘One 2 Ten’ opgenomen en in 2014 hun tweede cd ‘Salut d’Amour’.

 

Aubrey speelt/speelde in verschillende muziekensembles en bij muziektheatervoorstellingen van o.a. het Max Tak Filmorkest en het Ricciotti orkest. Met beiden orkesten maakte zij binnen- en buitenlandse tournees naar Wenen, Hongarije, Duitsland, België en Luxemburg.

Haar passie voor acteren leefde Aubrey uit aan de Acteursschool in Amsterdam en de Amsterdamse Theater Academie. Ze is nu dan ook zeer actief als actrice en theatermaakster en heeft verschillende muziektheatervoorstellingen gerealiseerd en een oudejaarsconference.

 

Regisseren is een hartstocht van Aubrey. Ze heeft verschillende voorstellingen op haar naam staan. Zoals toneelvoorstellingen maar ook muziektheater voorstellingen waaronder ‘Nieuw geluid gelooft in sprookjes’ met de Zandtovenaar, ‘Steengoed’ voor groot orkest, koor en acteurs, een aantal Fast Opera Productions die op film zijn gebracht en verschillende toneelvoorstellingen.

 

Musicus, actrice, regisseur, moeder, columniste en ook nog eens een warme belangstelling voor cabaret, kleinkunst en absurd theater. Tomeloze energie, artistieke veelzijdigheid en een hoofd vol ideeën. Inderdaad: muziekfreak, bühnebeest en theatertijger... en nog meer.