Kinderboek met CD

Kleine Ster

Een kinderboek schrijven borrelt al jaren in mijn hoofd. Bij elk verhaaltje een muziekstuk en een illustratie. Met als doel kinderen te laten ervaren dat muziek vrolijk maakt of verdrietig. Dat muziek een uitlaatklep kan zijn, aan een verhaal gekoppeld kan worden. Of een verhaal zelf gemaakt bij een muziekstuk tijdens een bepaalde periode of de fantasie die er op dat moment is.

Het boek gaat over kleine Ster en haar toverfluit die ze overal mee naartoe neemt omdat ze niet zonder kan. Want kleine Ster is niet goed in praten en al helemaal niet over haar gevoelens, dat vindt ze eng en moeilijk. Ze gebruikt haar toverfluit om iedereen te laten horen hoe zij zich voelt.  Helaas gaat dat niet altijd even gemakkelijk want ze voelt zóveel. En als ze dan van alles door elkaar voelt boos, verdrietig, bang en blij begrijpt niemand haar meer. Ook de grote mensen niet, die willen praten met woorden dat vinden ze veel makkelijker. Maar praten kan kleine Ster alleen met haar toverfluit
En op een dag als ze zich dan echt niet meer gehoord voelt gaat ze opzoek naar oren die haar willen horen. Onderweg op haar reis komt ze groot meesters tegen met goeie oren. 

Om muziek te laten klinken in combinatie met verhalen en beeld breng ik eerste mijn kinderboek met cd volgend jaar uit. De thema’s zijn gekoppeld aan de basis emoties.
Bekende klassieke Russische werken van o.a. Prokofiev, Moessorgski, Rimsky-Korsakov maar ook werken van de Franse componisten o.a. Satie, Debussy.Dit project wordt ondersteund door Harry Otten management